Theorieles

Theorie examen CBR
Voordat je praktijkexamen gaat doen moet je over een geldig theoriecertificaat beschikken. Je theoriecertificaat mag niet ouder zijn dan 1,5 jaar. Bij ons op de verkeersschool kan je een theoriecursus volgen die gelijk staat aan het theorie examen bij het CBR. Deze theoriecursus is een waardevolle aanvulling op je rijopleiding.
 

Toelatingseisen/meenemen naar het examen:
Voordat je het theorie-examen voor de personenauto mag doen, moet je het volgende document overhandigen: een wettelijk toegestaan geldig identiteitsbewijs. Let op! Als je het vereiste niet bij je hebt, of als je niet op tijd op het examencentrum bent, kun je niet deelnemen aan het theorie-examen. Je krijgt het door jou betaalde examengeld niet terug. Je kunt theorie-examen doen als je achttien jaar of ouder bent. Enkele maanden voor je achttien jaar wordt, kun je al wel een examendatum reserveren. Het theorie-examen voor de personenauto duurt ongeveer drie kwartier, inclusief de toelichting. Je moet ongeveer een half uur voor aanvang van het examen aanwezig zijn. Het examen bestaat uit ja/nee vragen, meerkeuze vragen, vragen waar je zelf een getal in moet vullen en vragen over hoe je zou handelen in een bepaalde verkeerssituatie (bij gevaarherkenning).
 

Het theorie-examen bestaat uit drie onderdelen. Het vernieuwde theorie-examen voor de personenauto
Een onderdeel over gevaarherkenning (25 vragen).
Een onderdeel over verkeersregels (30 vragen).
Een onderdeel over verkeersinzicht (10 vragen).
 

Wanneer geslaagd?
Je slaagt voor het theorie-examen als: je tenminste 13 vragen goed hebt (van de 25) van het onderdeel gevaarherkenning. Je tenminste 35 vragen goed hebt (van de 40) van de onderdelen verkeersregels en verkeersinzicht.
Je moet dus voor beide onderdelen minimaal een voldoende halen om te slagen.

Heb je nog vragen over een theorie-examen of cursus of wil je een theorie-examen reserveren neem dan contact op met verkeersschool charisma.